sweateveryday.blogg.se

Jag skriver om sånt jag tycket om, träning & mat - haha och lite annat.

Rygg och benpass

Kategori: Träning

Söndagar är min vilodag men eftersom vi åker bort i kväll så passade jag på att träna idag och vila imorgon.

Körde ben och rygg med min sambo, tycker om att träna ihop med honom för vi pushar varandra så bra.

Ökade vikterna och körde 8-12 rep X 3 idag istället för 20 X 2 som jag kört ett tag.

Körde chins i multimaskin
Enbent benpress, lårcurl o benspark
Ryggresningar på boll
Pullover med rep
Lite mage i TRX

Nu blir det hemmagjorda köttbullar med gräddsås!

Lördagsspinning

Kategori: Träning

Idag var jag tillbaka på min älskade lördagsspinning, 55 min puls :) Vi körde tabata intervaller, 20 sek arbete 10 sek vila x 10. Sen 1 min på 80% av maxpuls och sen på intervallerna igen. Totalt 4 rundor. Tunga backar och några snabba raksträckor. Svetten flödade!

Sen skulle min sambo gå på crosstraining och jag tänkte att jag hänger på. Började med 10 burpees - 1 thrusters sen 9 burpees - 2 thrusters osv. Sen var det dax för armhävningar och utfall, då tackade jag för mig. Energin var slut och jag har sjuk träningsvärk efter att ha kört de övningarna igår så det fick räcka. På med flecetröjan och fram med proteinshaken och vänta på C som körde färdigt (han körde ju inte spinningen.)

Sen stack vi hem och åt min favorit just nu, rödcurry soppa med grönsaker, kyckling o kokosmjölk :)

PT Pass

Kategori: Träning

Körde ett grymt benpass med min PT Tess innan. Började med benböj 10st x 10g ingen vila, istället gjorde jag armhävningar emellan varje sett. Så det blev 100 benböj och 100 armhävningar - puuuh! Sen körde vi lite andra benövningar och mage. Sen trodde jag vi var klara men icke sa Nicke, då gick vi in i gruppträningssalen och körde utfall hela salen runt (btw Sthlms största gruppträningsssal.) Sedan avslutade vi med upphopp, grodhopp och ruscha genom salen. Med blodsmak i munnen och lätt illamående gick jag lycklig ner till omklädningsrummet.

Middag blev skagenröra, hummer och mango o avokado salsa :)

Saknat mitt Djurgården

Kategori: Träning

Imorse sken solen och det var knastrande kallt ute så idag blev det 8 km pw runt sjön istället för min nyfunna vän löpbandet :-) Härligt!!

Våga prova nya saker

Kategori: Träning

Har precis ätit middag, thailändsk rödcurry kycklingsoppa med grönsaker och kokosmjölk - mums!

Var och tränade med min älskling innan, vi brukar köra Crosstraining på torsdagar men idag bokade jag in oss på något nytt, Grit strength. Det är 30 min högintensiv styrketräning. 30 min klarar vi lätt tänkte jag. Ojoj så fel jag hade, efter några övningar höll jag på att svimma av av ansträngning, tittade på klockan - 8 min hade gått! Haha 30 min kändes väldigt långt ;-)
Sen hade jag även bokat in oss på pulsspinning 55 min för jag tänkte att det första passet var så kort.. Tänkte strunta i det först men man ska aldrig avboka ett planerat pass! (Om man inte blir sjuk etc) Så jag drog C från den ena salen till den andra innan han hann fatta vad som hände ;-) Älskar att träna med mitt hjärta!

Morgoncardio

Kategori: Träning

Börjar bli allt för bekväm med att gå inomhus på mornarna. Egentligen spelar det väl ingen roll, blir faktiskt jobbigare när man varierar lutningen. Min vanliga runda bjuder bara på ngra mindre backar. Gick 1h och körde lite mage efter sen var det dags för lunch. Lax och avokado!
Köpte även ett fint skärp på BikBok :)

Styrkepass med mitt hjärta

Kategori: Träning

Jag och C gick till gymmet 1h innan de stängde och körde igenom axlar och biceps. Brände ordentligt i armarna! Sedan blev det ugnsbakad lax, sparris och krassesås! Och till efterrätt blev det kvarg med hallon, hasselnötter och kokos :-)

Cardio och core

Kategori: Träning

Blev 1h pw på bandet i varierande lutning (2-15%), 30 min spinning och 30 min Core i morse. Hungrig som en varg åt jag en burk kesella och hallon i farten påvägen hem och stekte sedan proteinpannkakor på 2 ägg, 1 skopa whey och ca 1tsk fiberhusk :)
Skulle ätit frukost efter pw:n men kondition och mage funkar utan. Ska jag köra styrka eller ett mer intensivt cardio pass exempelvis puls spinningen på lördagar äter jag alltid före (och efter) för maximal prestation.

Hemmaträning

Kategori: Träning

Nu sitter vi i bilen påväg hem mot Stockholm. Precis innan vi åkte körde jag och Claudio ett intensivt styrkepass nere i föräldrarnas hemmagym. Vi körde roddmaskin 400m, kettlebellsving 20 st, sumo squats 20 st, armhävningar 10 st, 20 st rysk tvist med kettlebell - 5 rundor! Avslutade med plankan. Puh blev riktigt svettigt. Perfekt med hemmagym under helgdagar när många gym är stängda.
Nu sitter jag med en trött fralla i famnen som lekt med sina "brorsor" hela helgen och bredvid min sambo som kör, vi ska hem och kolla film i sängen alla tre medan alla andra skakar rumpa ;)

Skogscardio

Kategori: Träning

Går nästan alltid 1h pw före frukost på vardagarna och har även gjort det hemma hos föräldrarna med vovvarna. Ibland efter frukost eftersom vi ätit tillsammans allihopa. Tycker bäst om att gå före frukost för då hinner man inte ändra sig, man har inte massa mat som skvalpar runt och frukosten smakar 100g bättre.

Axlar och biceps

Kategori: Träning

PT pass med päronen och deras PT Anders. Vi körde axlar och triceps, lite osäker på vad alla övningar heter men vi började med rörelsehetsträning, lite extra idag eftersom vi skulle köra axlar och jag är lite stel och orörlig i dem. Sen körde vi axelpress med skivstång, hantel flyers, bicepscurl i TRX och Gud vet vad, ett bra pass helt enkelt! :)

Sen åt vi lunch på PT huset, jätte god omelett!

Gymlördag

Kategori: Träning

Havregrynsgröten är i magen och jag och mamma är påväg mot gymmet, axlar och biceps idag!

 

Fredagsmysträning

Kategori: Träning

Var på PT huset med föräldrarna och körde med deras PT. Körde marklyft, la på lite vikt idag - kändes bra! Sen körde vi sumo squats, höftresningar, chins (med gummiband) och mkt rörelseträning för att mjuka upp kroppen. Behöver speciellt mjuka upp mina axlar och baksida lår.

Nu blir det fredagsmys, helstekt fläskfilé med potatis och mammas goda sås - det enkla är oftast det godaste!

Dagens frukost

Kategori: Träning

Havregrynsgröt med linfrö, proteinpulver, äpple, cashewnötter, mjölk och grönt te :)

Skogspromenad i mitt hjärta

Kategori: Träning

Blev en rejäl långpromenad med Benjy och Tyson i skogen i morse. Det går undan när man har dem med sig så svetten rinner! Underbart mysigt :) Stackars Maximus fick stanna hemma under tiden så nu fick han följa med till mormor och katten Nisse :)

Mat mat mera mat

Kategori: Träning

Hemma i vardagen har jag mina rutiner, när jag vaknar, när jag äter, tränar osv. Men när man är hemma hos föräldrarna som har helt andra rutiner blir allt helt upp och ner. Kan vara ganska skönt ett tag :) Men exempelvis runt 19 när vi brukar äta middag hemma åker vi och tränar här, då måste man planera tidigare middag eller mellanmål.. Och planera vad man ska äta efter träningen, känns alldeles för sent att äta middag vid 21-22 när man tränat klart, handlat, rastat hundarna och duschat. Då blir det som idag, middag vid köksbänken med öppet kylskåp - ajabaja!

Hemmaträning

Kategori: Träning

Idag är det vilodag för herrskapet som mormor brukar säga och eftersom jag inte har ngt gymkort här i Borås längre blev det lite hemmaträning på "gymmet" i källaren. Roddmaskin, kettlebells och lite övningar med egen kroppsvikt exempelvis armhävningar.

Något suddig läskig bild ;)

Träningskläder

Kategori: Träning

Mina favorit träningskläder kommer från Röhnisch, Nike och Victoria Secret. Men idag (och igår) testade jag mammas träningsbyxor från 2xu och nu måste jag bara införskaffa ett par sånna!

Dubbla morgonrundor

Kategori: Träning

Eftersom Maximus (min franska bulldog) är förkyld och inte ska anstränga sig och jag inte ville lämna honom själv hemma när det var dax för morgoncardio gick jag först en runda med Benjy (pinscher) och sen en runda med Tyson (Sharpei) totalt 8 km i snö och is - glashalt!

Sen gav jag mig på att göra glutenfria proteinpannkakor.. Gick sådär, fick bli tomtegröt ist ;)

Marklyft

Kategori: Träning

Var och tränade med mina föräldrar innan, de körde ett pass med sin PT så jag hoppade in och fick hjälp med mina marklyft. Mycket att tänka på och tänker man för mkt blir det heller inte bra men tycker jag fick till det tillslut. Jag har ganska långa ben så jag måste tänka mer på min rygg än knyckla ihop benen. Tycker nervägen är svårast, att våga böja i höften och inte bara på benen.

Blev lite armgång, tricepspress i TRX och några utfall. Blandad kompott eftersom jag hoppade in i vissa delar av deras pass ;) Jätte kul att köra med dem, har saknat det!

Ofrivilliga intervaller

Kategori: Träning

Gick upp jobbigt tidigt imorse för att hinna med min morgon pw men väl ute insåg jag att det skulle bli tight med tid så jag fick springa intervaller runt sjön. Började ganska lugnt men ökade successivt ju mer stressad jag blev ;) Ibland springer jag på morgonen men mår ofta illa när jag anstränger mig för hårt före frukost men då är intervaller perfekt eftersom man kan slå ner på tempot när man känner så och öka igen när det känns bra.

Sen blev det en stor grötfrukost med whey, nötter, bär och mjölk.

 

Inspiration

Kategori: Träning

Bella Falconi

Långt pass på gymmet

Kategori: Träning

Var hos veterinären i morse och blev sedan avsläppt på gymmet där det blev en timmes promenad i uppförsbacke följt av en proteinbar och sedan styrka då jag inte skulle hinna annars eftersom det var tänkt att jag skulle ta 13:14 tåget till Borås. Idag körde jag ben och rygg, gick bra. Var lite osäker på hög rodd övningen bara. Är så lätt att höja axlarna när man ska försöka ha armbågarna i rätt vinkel och tvärt om ;)

Sedan lagade jag en stor ceasarsallad till mig och min sambo och hans kompis med massa smarrig kyckling, parmesan, sallad, rödlök, krutonger och dressing - extra allt!

PT Pass

Kategori: Övrigt

Körde ett pass idag med min PT Tess på Sats, vi körde främst axlar och mage. Brukar träna med henne på fredagar men eftersom jag är i Borås då och firar jul passade jag på att boka in idag.

Jag har fått ett träningsschema av henne och idag körde vi alltså igenom axelpasset för att jag ska ha koll på alla övningar. Gick jättebra och brände ordentligt i varenda liten muskel, hade velat ha henne med varje gång jag tränar - tänk vilka snabba resultat jag skulle få! Haha det skulle dock inte plånboken tycka om..
 
1349544667365589_large

Morgoncardio

Kategori: Övrigt

Brukar alltid gå mina morgonpromenader utomhus men idag hade jag ingen lust för att det var så slaskigt och snöade/regnade så det blev en timmes promenad på gymmet i 5 graders lutning med julkalender i telefonen :)
Bild från en av höstens PW:ar

Vilodag

Kategori: Övrigt

Idag är det min vilodag, brukar vila 1 g / veckan från gym och träning. Självklart innebär inte vilodag att man måste sitta och rulla tummarna i soffan hela dagen - men man kan om man vill ;)
 
Jag brukar gå på en mysig långpromenad med vovven och sambon exempelvis, men det är viktigt för kroppen att vila ibland.
 
Igår morse var jag på 55 min cykel puls på Sats, älskar den klassen! Man kan verkligen ta ut sig till max och det passar bra med ett cardiopass i slutet på träningsveckan.
 
 
 

Träningsblogg

Kategori: Övrigt

Brukar läsa några träningsbloggar varje dag för motivation, inspiration och tidsfördriv när man väntar på bussen, sitter på cykeln på gymmet etc. Så nu tänkte jag ge mig på att skapa en egen :)